Навіны
*
BULBA FEST! Далучайцеся да нас на Bulba Fest — унікальнае сьвята культуры, смаку й добрай музыкі! Пр…
*
У Беларускай прасторы «Робім разам» у Варшаве адкрылася ўнікальная выстава плакатаў розных аўтараў …
*
(Не)вядомыя з пнеўматычнай зброі абстралялі вокны нашага храма ў Вільні.Гэты інцыдэнт упісваецца ў ш…
*
Чем будет заниматься Пушилин в Минске?По информации BELPOL визит оккупанта Д.Пушилина не является сл…
*
Семінар па напісанні праектаў і стварэнні мастацкіх дасье у #Варшава, #Польшча Для каго: #творцы ро…
*
Режим недоволен БРСМВ распоряжении BELPOL оказался документ, предназначенный «для внутреннего пользо…
*
2 адукацыйныя магчымасці для #НДА па распрацоўцы камунікацыйных стратэгій1⃣ Афлайн-#трэнінг д…
*
Мінскае аддзяленне УП “Беларуская гандлева-прамысловая палата” (далей БелГПП) арганізуе з 28 верасня…
*
Супергарачы кол да тэмы мабільнасці: Nordic-Baltic Mobility Programme for Culture – #праграма мабіл…

Основою для створення у ВАТ «АГАТ-системи управління» – компанія холдингу «Геоінформаційні системи у…

*

Основою для створення у ВАТ «АГАТ-системи управління» – компанія холдингу «Геоінформаційні системи управління», що управляє, цього виробу став комплекс командирських машин управління 1В12 радянського виробництва. Проте нинішній виріб, стверджують фахівці, це новий продукт, який відповідає всім сучасним вимогам у сфері автоматизації управління артилерійськими формуваннями тактичної ланки. Інженери залишили від перевіреного часом комплексу 1В12 лише шасі гусеничної техніки, технічне оснащення командирських машин керування практично повністю замінено на високотехнологічні компоненти вітчизняного виробництва.

Тепер там встановлені сучасні засоби зв’язку та передачі даних, навігації та орієнтування, автономна система енергопостачання та кондиціювання. Усі технічні засоби програмному рівні інтегровані у єдину систему бойового управління комплексом. Написано принципово нові протоколи інформаційно-технічного сполучення, створено спеціальне прикладне програмне забезпечення та програмне забезпечення контролю за роботою технічних засобів. За основу взято надійну операційну систему Linux. Система управління базами даних – Postgre SQL 8 з перспективою розширення. Високоточна топогеодезична прив’язка бойового порядку та орієнтування машин за напрямком дозволили суттєво покращити характеристики підготовки та ведення вогню.

Практична апробація виробу за умов полігону показала, що його застосування дозволяє скоротити час управління артилерійським дивізіоном без зниження його якості в 4-5 разів. За своїми функціональними можливостями комплекс дозволяє суттєво підвищити ефективність координації підрозділами артилерійського дивізіону та, як наслідок, покращити якість та оперативність їх бойового застосування в умовах високоманеврених бойових дій у сучасному загальновійськовому бою.

Разом з тим, на випадок виходу в бойовій обстановці цифрової системи з ладу розробники не виключили зі складу виробів комплексу відповідні прилади та технічні засоби, що дозволяють традиційними способами вирішувати завдання підготовки та управління вогнем артилерійського формування.