Подав у Раду два важливих законопроєкта, які стосуються набуття громадянства і посвідки про тимчасов…

Подав у Раду два важливих законопроєкта, які стосуються набуття громадянства і посвідки про тимчасове перебування!

1. Фактично спрощення набуття громадянства України громадянами інших країн, яких переслідують за політичними мотивами. Є приклад – бійці полку Кастуся Калиновського, які воюють за Україну і поділяють наші демократичні цінності, які обрали жити тут і воювати проти агресора, при цьому мають складнощі з отриманням громадянства. У законопроєкті пропоную спростити набуття громадянства. Зокрема, коли людина зазнала переслідувань через політичні переконання або проукраїнську позицію.

2. Законопроєкт, який стосується посвідки на тимчасове проживання іноземців. Але є нюанс! Ця норма буде діяти на період дії воєнного стану та 30 днів після його скасування. І знову прикладом слугують білоруські добровольці, які ще до початку вторгнення прибули до України, мали необхідні дозволи на проживання тут – але через те, що вони захищають Україну, мають труднощі з продовженням строку дії посвідки.

Важливі законопроєкти, які необхідно розглянути. Треба вирішити питання людей, які дійсно стоять на боці України і можуть зазнати переслідувань на батьківщині.